Friday, June 26, 2009

Terima Kasih


Haih..tensen..hari ni dah 2 kali umah blackout..blackout pulak stok berjam2 baru ok..wah

Setelah sekian maklum bahawa kontrak aku dgn Media Prima Berhad (MPB) sudahpun tamat Jumaat lalu. Sepatutnya tamat Jumaat ni, tapi aku minta awal sebab banyak benda yang nak diuruskan sebelum menjelangnya degree. Medical check-up, cari rumah sewa, rehat, shopping..hahaha. Apa-apapun terima kasih aku ucapkan kat MPB c0z bagi aku peluang training & kerja kat situ. Banyak bende aku blaja kat situ. Dan ade lah projek2 yang aku buat tu diguna pakai sehinggalah sekarang macam ads system dan yang paling baru skali siaran webcast streaming kat semua radio stesen MPB. Ade jugak lah sumbangan aku kat company tu hehe..Thank you El dan Ameen dan En.Rezwan!

P/s: Sorry sahabat2 MIS media prima. Bajet x begitu mengizinkan untuk buat makan-makan besar-besaran kat MPB tu so KFC je la yang aku dan zahir dpt sediakan..hehe. Dan sorry la x sempat nak jumpa n salam2 korang sebab banyak kerja la minggu ni. InsyaAllah before masuk degree aku datang jumpa korang k. Kepada pembaca setia blog ni kak syima n azril, InsyaAllah amar akan slalu update blog, sekurang2nya sebulan skali ke kan hahaha.

Aku habiskan perkhidmatan aku kat MPB hari tu dgn pergi Pesta Malam Indonesia 3. Mula2 pergi sebab nak tolong Alt Media ambilkan gambar untuk letak kat page Gua.com.my. Tapi sebab time tu Syam Alt Media dah ade dan tetiba ade request dari Hot FM so proceed je la ambil gambar. Mula-mula ok la pastu makin lama area photographer kat situ makin ramai. Bukan ape, yang pakai pass VIP, Guest, All-Access semua lepak situ. Diorang tak nak join crowd sebab crowd yang especially dari negara jiran kita ramai yang tengah naik sheikh. Chuak gak lah tgk diorang. So kat tempat photographer tu pack dan susah untuk kitorang nk bergerak. Tengok crowd yang makin menjadi2 naik sheikh n sawannye, so aku n Kay blah awal. Lepas Shiela On 7 kitorang chow.

Selasa lepas pergi cari rumah sewa kat Shah Alam. Mula2 singgah office NR kat UiTM amek no.fon rumah2. Mungkin sebab lambat cari so banyak rumah yang dah ade orang amek. Nak tak nak kenalah cari rumah yang bayaran dia agak mahal sket. Alhamdulillah, kitorang dapat satu rumah teres ni kat Seksyen 8. 2 tingkat, 4 bilik n 3 bilik air. Bila pergi tengok memang besar rumah tu. Walaupun agak mahal tapi rasanya berbaloi la coz luas, tempat dia privacy sikit n nampak secure. Nanti boleh la tambahkan ahli kat rumah tu.


Bandcomp 2009. Akhirnya, setelah lama menunggu, takhta itu menjadi milik sekolahku SJI. Kalau tak dari dulu asyik sekolah yang satu tu je..hahaha.

Pe lagi eh? Haa..saya baru beli lense, tu pun 2nd la. 55-200mm. Tu yang sekarang tgh agak sengket sket ni. Bila nak dapat gaji ni..hahaha

till then ;D


New Media Solutions
Management Information Services
Media Prima Berhad

4 comments:

nekopachi said...

last last kita semua end up skolah sameeee (walaupun different time hehe) amar, one way to cari umah sewa, pi tgk kat 711 kat notice boards. pastu another way u pi round sek7 baru, area sana banyak flat yg ok boleh tahan, tu pi tgk kat notice boards as well. but 711 is the best way la kalau nak cari for good deals.

Amar Syafiq said...

hahaha yup2 tp ade org tu dh tukar ke sunway ye haha :p yeke? wah xpernah terfikir pun. slalu pegi uitm amek no.fon je. aisey..dh dpt umah la neko. xpela, laen kali la. Skarang concentrate kat shopping keperluan rumah :p

nekopachi said...

tukar? eh taklah, i've graduated UiTM already, degree aritu. doing my professional paper kat sunway. so i've done my time kat uitm dah. here's an advise, selagi kamu student kat situ, gunakanlah kemudahan abis abisan. like the dentist, u scaling je abis kalau gigi tak rosak. pastu pls la, b4 abis pi khursus kawin tu, free tau, ni tgh nyesal gile tak amik time blaja dulu. since u nr pi ler claim mr allowance like makan tengah hari free, all should get tapi sume tak tahu ;) chaloo

Amar Syafiq said...

ah..i see. haa..i dgr pun camtu gak buat baik dgn student gigi so nnti diorang bagi dental service for free! yeh.

what? kursus kawin?? ade ke?? wahh

Post a Comment