Wednesday, April 1, 2009

1 April ???

It's April 1 today! what does this date mean to you? April fool? aha. but there's 1 thing you should know about 1 April. It's someone's birthday. Guess who? It's our dearly national radio announcer Hunny Madu who turns 25! Happy Birthday Hani!! xD

Pejam celik-pejam celik tinggal 4 minggu je lagi praktikel. Kejap gile rasa. Rasa macam baru sebulan kerja kt sana. I've learn soooooooooooooooooooo damm much for the past 3 months. Dari programming ke graphic design ke streaming, banyak lah. Yang bestnyer kitorang bukan duk depan komputer je, petang2 kitorang bersukan. Ping pong la, futsal, counter strike (err..). hahaha. from what i can say about practical in Media Prima is, you will learn many things that can make you valueable to other company. In terms of allowance maybe you'll not get much, but in terms of knowledge, experience, working surroundings and very friendly staffs plus dapat jalan2 pergi event siap company sponsor makan + transport + tempat tido, i think it is really worth it! Haa i'm gonna miss this..

BUT hey, belum abis praktikel lagi. still ade keje kena buat. at the moment still working on the Advertisements Summary System, a system that will list down the advertisements (ads) yang akan ditayangkan di tv mengikut rancangan dan tarikh di setiap channel. And recently this week dapat lagi 1 project, which is streaming! Set up video streaming untuk 3 radio station kat media prima. Nanti tak lama lagi korang semua boleh la dengar dan tonton show announcer kegemaran korang time shift diorang live secara streaming di website radio station diorang. yeh! Pc-pc untuk streaming dah set up dan webcam dah dibeli. 2 pc dah siap pasang kat conti fly n one fm. hot je belum. best masuk conti............time tu steeve flyfm punya shift. Dia nak bagi tiket konsert david archuleta. lepas dia announce suruh jadi pemanggil ke-7 untuk menang tiket tu, terus byk call masuk. So dia kena jawab 6 call untuk bgtau diorang x berjaya. Yang caller ke-7 baru menang. Wahh best2. Ahh back to the streaming thingy. So far tgh buat testing. flyfm punya streaming tgh berjalan lancar. Onefm ade problem sket, video ade tp sound plak xkuar. Have to figure it out tmr. haih. Hot fm punya tgh on hold dulu sbb belum decide nk letak pc tu kt mana lg.

So tu je la buat masa ni. Haaaaa. Till then ;D

3 comments:

Arief Arf said...

gile ah..
ko mcm dah budak mass com lak skang kan..
dah jadi budak media siot..

aku pun nak keje sane gak ah nanti..
hahaha

azammm said...

siot ah.
tmpt aku gle busan.
da la tempuh traffic jam je tiap hari. haih

Amar Syafiq said...

hahaha
ye ah dh keje skali dgn budak2 masscom
jom2 keje sini!

ala aku pun lebih kurang je zam
tiap2 hari tempuh jam.
tp environment sini best la
kalau tgh bosan gi ah jejalan memane department :P

Post a Comment