Thursday, August 6, 2009

Renovate Rumah & Menyusahkan

Tengok gambar kat bawah ni..


Orang sebelah ni, dah la renovate rumah. Tiap-tiap hari bising dengan bunyi gerudi dan ketuk-ketuk dia tu, lepas tu tempat parking kita pun dia amek. Bukan kat dalam rumah je, tu, yang kat luar tu pun dia dah book. Siap letak papan lagi tak nak bagi orang lain park kat situ. Hadoi..dugaan..

Lepas seminggu tak pergi kelas kerana cuti pertengahan semester yang tidak begitu bermakna kerana mengapakah kita cuti ketika dunia pembelajaran masih baru lagi, tiada cabaran-cabaran pembelajaran bahkan tensi-tensi assignment mahupun projek juga tiada ketika itu. Bazir je cuti, nanti raya cuti sekejap, cuti study week pula dia mansuhkan. Harun laban betul. Oh sambung, akhirnya UiTM dibuka semula. Minggu ni terus busy dengan 3 presentation. Para-para assignment juga tidak ketinggalan. Hah! Amek ko..time-time macam ni lah baru teringat balik kat cuti-cutiku yang terbaziran itu. 2 presentation dah selesai. Ok lah, feedback dari lecturer ada yang ok ada jugak yang kurang sedap didengar. Takpe, dalam proses pembelajaran lagi. So tinggal 1 je lagi presentation. Esok. Kelas Speech Communication. Kena present speech. Ok harap-harap esok suara kuat, hari tu dah kena tiaow dengan lecturer cakap suara slow. "Malu-malu kucing eh?" What the..

PTPTN dah masuk. Pelajar UiTM kaya-raya sekarang nih. Kesempatan ni memang kitorang satu rumah ambil dengan pergi bershopping semalam. Beli barang-barang keperluan rumah, tidak lupa juga barang-barang dapur. Yes, kitorang masak kot. Jimat lah, tambah lagi puasa nak dekat dah 2 minggu je lagi. Boleh la tunjukkan bakat memasak masing-masing huhuhu :p


Team Iron Chef Seksyen 8 :p

OK lah, nak rehatsi. Orang sebelah dah start main gerudi dahhh @@

till then ;D

3 comments:

RockChic said...

haha...cian korg umah sblh amek parking...

waa...dh kaye..bler nk blnjer ak...?old town pon tak per...enriched chocolate 1...lalala~

sape yg pling terer msk...?haha..ko?ak mmg tak caye..haha

p.s:aper kes lecturer sound ko sore perlahan..tu laa..len kali kuar skit..ko malu ader awek usha ko ker..?huhu

azm said...

trok btol rmh seblah -__-
agak² la. adesss

ouh lect aku cakap an, dia p meeting ape tah, dorg bincang², mungkin, mungkin la, nanti sume U kt msia akn di tutop 1sem. msh dlm perbincangan.

Amar Syafiq said...

@nana : ko student mmu lagi kaya kot ko la blanje aku. aku pandai masak kot xsia2 aku duk umah sewa time intersesi dulu pule.

@azam : yeke? tutup 1 sem?? bia betul? cam bazir je. nak buat ape kalau cuti? cuti? abis la xdpt 'scanning' hehe..

Post a Comment