Sunday, September 20, 2009

Salam Aidilfitri 1430H

Hallo hallo. By the time I'm writing this post surely most all of my friends are already at their respective kampung. Preparing for raya tomorrow, having time with family, atuk, opah, paksu, maksu, cousins dan sebagainya. Well its just me here then. As usual will be celebrating raya in KL, but this time around raya will be different, as I am no longer have any grandpa or grandma. But, life must go on right. So, lets leave all the duka lara behind and moving foward with postive-thinkingness! ehe.

Raya oh raya. Rasa macam lagi sesuai kalau tulis dalam bm je. ehehe

Bila raya je selalu kena perli dengan kawan-kawan. "Tak merasa la ko beraya kat kampung mar". Siot je. Bengkek je bila tiap kali dengar statement tu. Ish orang-orang macam tu memang patut kalau time nak balik kampung stuck kat traffic jam. hah! hahahaha.

Nak tau apa yang best kat KL bila time raya? Haa..meh sini baca

Starting malam raya till raya ke-3, jalanraya di sekitar KL menjadi lengang, aman dan damai.
Yar betul tu. Sepanjang bulan Ramadhan jalan raya kat kl la yang paling macam harem j. skali jam tak ingat. Kadang-kadang sampai perjalanan yang sejauh 10km pun ambil masa 2 jam. best tak? Tapi bila tiba malam raya, suketi demo la nak drive ke mana saja demo suka, oh kecuali ke jalan Tuanku Abdul Rahman malam raya tu. Confirm sangkut! Ada midnight sale kat situ. Aha.

1st day raya. Confirm ramai bangla kat klcc dan shopping mall lain.
yar betul3..raya pertama kalau tak ada kerja sangat pergi la klcc ke mana-mana tempat shopping. Memang tempat paling senang untuk korang berjumpa dengan segerombolan2 bangla kat situ. Diorang pun pandai jugak kan nak cari timing best untuk keluar bershopping. Time bulan pose tak sesuai sebab ramai sangat warga Melayu kat situ. 1st day raya confirm tak ramai sebab orang pergi beraya balik kampung dan sebagainya kan so bolehlah diorang shopping dengan aman damai. hmm..wise thinking..ehehe

Sale sale sale!
Selalunya sale kat shopping mall masih on lagi sampai at least raya kedua atau ketiga kan. Jadi katakanlah kalau dah bosan sangat tak tau nak buat apa time raya ke atau ada free time ke bolehla curi-curi keluar pergi shopping kan. Time-time macam ni pulak tak ramai orang kat shopping mall kan yang ada pun mat2 yang wa mention tadi tu je kan so aman la kan barang-barang pun murah-murah pulak kan. Tak pun pergi tengok wayang ke kan..hahaha

Tu je kot yang dapat difikirkan buat masa ni. Heck why am I at in front of my computer? I am supposed to enjoy the moment of this precious malam raya, tolong parent kemas rumah ke apa ke kan. Oh i would like to take this opportunity to wish all Muslims Selamat Menyambut Hari Lebaran 1430H. Mohon Maaf Zahir dan Batin andai pernah terkasar bahasa dan tersalah perbuatan. Have fun people, and take care :)

Till then. Assalamualaikum ;)

4 comments:

Nur Mariaminul Amalina said...

slmt hari raya.
mintak mak kuih sepotong.

hehe.

maaf zahir batin.
=)

Faziera said...

ala..xpela mar..biarkan je diorng perli2..
kite pn da xde atok n opah da..
dari kecik lg..huhu
slamat ari ry.. =p

Amar Syafiq said...

@ama : selamat hari raya. maaf zahir batin. duit raya? hehe :)

@faziera : huhu samolah kito eh..hahaha. salam aidilfitri :)

RockChic said...

eleh..jeles laa tuh kiteorg balik kg~hehe

uish...raya pon g shopping lgi...?hebat~

Post a Comment